Ukraine People

Інформаційне агентство : Юні хмельничани в межах соціального проєкту “Місто професій” на кілька годин “влаштувалися на роботу” в Службу судової охорони

Інформаційне агентство : Юні хмельничани в межах соціального проєкту “Місто професій” на кілька годин “влаштувалися на роботу” в Службу судової охорони
304168 ПЕРЕГЛЯДІВ

До Хмельницького 4 вересня завітав наймасштабніший в Україні соціальний проєкт для дітей “Місто професій”.

Цього дня сквер Тараса Шевченка обласного центру перетворився в імпровізоване містечко з професіями. Кожна дитина незалежно від віку отримувала на вході паспорт та змогу як справжній дорослий “влаштуватися на роботу”. За словами організаторів, цей соціальний проєкт націлений на те, аби занурити дітей у світ професій та сформувати в них бажання в майбутньому самостійно обирати для себе улюблену справу.

Вперше в такому масштабному соціальному заході, який об’єднав 70 різноманітних професій, взяли участь і співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Хмельницькій області.

Довжелезна черга дітлахів із батьками вишикувалася при вході в “Місто професій”. Неабияким попитом серед відвідувачів імпровізованого містечка користувалися представники силових та правоохоронних структур: прикордонники, рятувальники та поліцейські. Цьогоріч до улюбленців школярів додалася й нова локація та професія – охоронець Феміди.

Діти побачили і приміряли на себе сучасне екіпірування та спецзасоби, які використовують у своїй роботі судові охоронці. Також хлопчики та дівчатка дізналися багато цікавого про Службу судової охорони: для чого вона створена, які завдання на неї покладаються, кого й від чого захищає. Та найбільший захват у дітей викликав показовий виступ співробітників Служби Максима Кладницького та Руслана Маматченка з виконанням прийомів рукопашного бою.

- Служба судової охорони бере участь у “Місті професій” вперше. Ми вдячні організаторам за запрошення та змогу презентувати для дітей абсолютно нову професію – охоронця Феміди. Дуже важливо в ненав’язливій та ігровій формі показати дітям, що наша робота унікальна й цікава і як важливо бути в ній професіоналом, - зазначив начальник служби Територіального управління Служби у Хмельницькій області майор Служби судової охорони Андрій Вишинський.

 

Варто додати, що за вісім років існування проєкту “Місто професій” його учасниками у 52 містах України стали понад мільйон дітей віком від 2 до 18 років.

Теги: Служба судової охорони, ССО,судова охорона
Мої відео