Ukraine People

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН: китайські фермери страждають через руйнівні повені

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН: китайські фермери страждають через руйнівні повені
92442 ПЕРЕГЛЯДІВ

Через три місяці після того, як зливи затопили більшу частину центральної китайської провінції Хенань, ділянки плоскої сільськогосподарської території країни все ще занурені у воду на кілька дюймів. Це одне з багатьох погодних лих у всьому світі, які надають терміновості кліматичному саміту ООН, що проходить у Глазго, Шотландія.

"Цього року нічого немає. Все зникло", - коментує ресурсу APnews фермер Юетанг Ванг. "Фермери на низовині практично не мають врожаю, нічого". Він втратив свій літній урожай через повені, а наприкінці жовтня земля була ще надто вологою, щоб садити пшеницю наступного сезону.

Ця повінь - найгірша з тих, що фермери з Хенані, такі як Ванг, можуть згадати за останні 40 років, але вона також є провісником екстремальних умов, з якими країна може зіткнутися в міру потепління клімату та дедалі більшої дестабілізації погодних умов, від яких залежать фермери.

«Коли атмосфера нагрівається, повітря може утримувати більше вологи, тому коли виникають шторми, вони можуть приносити більш екстремальні опади", - говорить Річард Сігер, кліматолог з Колумбійського університету. "Існує прямий зв’язок з антропогенною зміною клімату, яка викликала екстремальні повені і які ви спостерігали цього літа в таких місцях, як Китай та Європа»

Китай, найбільш густонаселена країна у світі з населенням 1,4 мільярда людей, нині є найбільшим на планеті вкладником у зміну клімату, відповідальним приблизно за 28% викидів вуглекислого газу, які нагрівають Землю, хоча історично найбільшим забруднювачем є Сполучені Штати.

 

Оскільки цього тижня світові лідери беруть участь у кліматичному саміті, Китай критикують за те, що їх лідери не приймають участі в обговорені проблеми та  не встановлюють швидших термінів відмови від горючих копалин.

Мої відео