Ukraine People

ВТРАТА МІЛЬЯРДІВ $ ЯК НАСЛІДОК МАСШТАБНОГО ЗБОЮ СОЦМЕРЕЖ ТА ЗВИНУВАЧЕНЬ ЕКСПРАЦІВНИЦІ

ВТРАТА МІЛЬЯРДІВ $ ЯК НАСЛІДОК МАСШТАБНОГО ЗБОЮ СОЦМЕРЕЖ ТА ЗВИНУВАЧЕНЬ ЕКСПРАЦІВНИЦІ
201071 ПЕРЕГЛЯДІВ

Збої роботи мереж Instagram, Facebook, WhatsApp, та Oculus VR охопили фактично всю світову спільноту, про це свідчать дані порталу Down Detector, який відслідковує роботу популярних хостингів в режимі реального часу, збій почали масово помічати о 18:20.

Згідно з даними сервісу, найбільше люди скажилися на роботу застосунку (50%), вебсайту (29%) та відсутність зв’язку з сервером (21%).

Прибуття співробітників компанії до офісу компанії було заблокованим, у зв’язку з тим що електронні перепустки не працювали. Інженери компанії пояснили це неправильною зміною конфігурації магістральних маршрутизаторів.

Наслідком збою соцмереж статки Цукенберга знизились до 120,9 млрд доларів. За рейтингом Forbes Марк Цукенберг опинився на 6 місці у списку найбагатших людей світу, втративши 6,5 млрд доларів і це лише за декілька годин.

Та й на цьому резонансні події щодо компанії не завершились. Марка Цукенберга почали звинувачувати у злиті документів.

Видання The Wall Street journal публікуючи дані свого розслідування за внутрішніми документами відмітило падіння статків компанії Цукенберга вже на 19 млрд доларів.

Та чи не найголовнішими є репутаційні втрати. За словами колишньої співробітниці компанії Фресіс Хоген, яка стояла за витоком документів Facebook у Wall Street Journal, все відбулося заради прибутку:

«Він платить за свій прибуток нашою безпекою», — сказала Хоген провідному американському шоу 60 Minutes Скотту Пеллі.

«Я думаю, що Facebook буде сильнішим з тим, хто готовий зосередитися на безпеці», — додала вона, у відповідь на питання про те, чи повинен Цукенберг піти у відставку.

Хоген розкрила телебаченню алгоритми в соцмережах, через які відбувається збільшення розпалювання ненависті.

CEO і засновник компанії Марк Цукенберг прокоментував скандал, викликаний публікацією внутрішніх документів компанії Facebook Papers, назвавши його «скоординованими зусиллями щодо вибіркового використання документів, що просочилися» створений з ціллю спотворити імідж компанії.

Також він зазначив, що вже створені спеціальні програми для вивчення ефекту, який надають продукти компанії. Цукенберг наголосив, що під час ухвалення рішень компанія змушена знаходити баланс між поняттями соціальної справедливості  (зокрема свобода слова та зниження шкідливого контенту), впровадженням системи захисту конфіденційності користувачів, дотримуючись всіх законів, а також підтримка досліджень сумісна з максимальним захистом даних.

«Я неодноразово закликав до регулювання, щоб забезпечити ясність, тому, що я не думаю, що компанії повинні приймати таку кількість цих рішень самі», — сказав глава Facebook.

Мої відео