Ukraine People

У Волинській громаді багатодітні родини та самотні люди безкоштовно отримували сповіщувачі про задимлення

У Волинській громаді багатодітні родини та самотні люди безкоштовно отримували сповіщувачі про задимлення
225711 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Волинській області в Торчинській громаді рятувальники ДСНС дарували портативні сповіщувачі про задимленість багатодітним родинам та самотнім людям. Першу партію приладів завезли 7 грудня до смт. Торчин.

Інспектор Луцького районного управління ДСНС Волині, Владислав Самойленко, розповів, що прилад прикріплюється до стелі, і у випадку появи задимленності або чадного газу він сигналізує про небезпеку.

Також він зазначив, що у випадку виникнення такої ситуації цей прилад подаватиме короткі сигнали через кожні 1,5 секунди, тому якщо мешканці почують їх – необхідно негайно вивести дітей на свіже повітря та за можливості перевірити будинок.

В одному з будинків, до якого завітали рятувальники, проживає багатодітна родина Семенюків, у якій дев’ятеро дітей. Їхня оселя опалюється твердим паливом. Батько, Іван Семенюк, розповідає, що котел розташований в окремому приміщенні та за рахунок палива отримання тепла виходить набагато зручнішим та економнішим.

У будинку іншої родини пожежник побачив, що пічне опалення несправне, оскільки з’явилися тріщини, через які є загроза виникнення пожежі. Він порадив замазати їх, аби вберегти себе та сім’ю від небезпеки.

 

На даний момент у Торчині вже роздали 9 приладів, які ДСНС безкоштовно отримали від іноземних партнерів. Такі спровіщувачі працюють на батарейках до 10 років. У загальному, рятувальники отримали 40 таких приладів, які будуть роздані і у інших громадах в найближчі два тижні.

Теги: торчинська громада,Волинь,дснс,рятувальники,допомога,волинська область,смт торчин
Мої відео