Ukraine People

Верховний суд підтримав позицію прокуратури Донеччини щодо дострокового розірвання договору оренди землі вартістю майже 900 тис грн

Верховний суд підтримав позицію прокуратури Донеччини щодо дострокового розірвання договору оренди землі вартістю майже 900 тис грн
414985 ПЕРЕГЛЯДІВ
Касаційним цивільним судом Верховного суду підтримано обґрунтовані вимоги Покровської окружної прокуратури щодо дострокового розірвання договору оренди земельної ділянки площею понад 27 га і вартістю понад 900 тис грн.
Судом встановлено, що у червні 2012 року між Красноармійською (нині - Покровською) районною державною адміністрацією та фізичною особою укладено договір оренди земельної ділянки на території Гришинської сільської ради Покровського району для сінокосіння та випасання худоби строком на 49 років. Проте встановлено, що у період 2017-2020 років землі фактично використовувались не за цільовим призначенням, а саме - для вирощування зернових культур.
З огляду на істотне порушення умов договору прокуратура звернулась з позовом про дострокове припинення договірних відносин з орендарем до Красноармійського міськрайонного суду, який у лютому 2021 року задовольнив її позовні вимоги.
Не погодившись із вказаним рішенням, відповідач подав скаргу до Донецького апеляційного суду, у задоволенні якої йому відмовлено, а звернення до вищої касаційної інстанції залишено без задоволення.
На даний час рішення Верховного суду щодо розірвання договору оренди земельної ділянки перебуває на виконанні.
Мої відео