Ukraine People

Російське вторгнення в Україну : Дуров, брати Бухмани та інші бізнесмени просять не називати їх громадянами Росії – Forbes

Російське вторгнення в Україну : Дуров, брати Бухмани та інші бізнесмени просять не називати їх громадянами Росії – Forbes
335824 ПЕРЕГЛЯДІВ

Forbes повідомив про тенденцію, що зростає серед російських мільярдерів. Багато хто з них не хочуть, щоб їх називали громадянами російської федерації, і акцентують на іноземному громадянстві. Павло Дуров, брати Бухмани, Микола Сторонський, Євген Швідлер та інші попросили не називати їх громадянами росії, повідомляє видання.

Засновник Telegram Павло Дуров, який мешкає в Дубаї, повідомив, що минулого року він став громадянином Франції. Дуров має ще паспорт Сент-Кітс і Невіс.

"Павло виїхав із росії багато років тому і не збирався повертатися", – сказав Forbes представник Дурова.

Ігор та Дмитро Бухмани, започаткували компанії з виробництва мобільних ігор Playrix, попросили Forbes зазначати їх як громадян Ізраїлю, куди вони емігрували у 2016 році, а не росії.

Представники 37-річного співзасновника цифрового банку Revolut, Миколи Сторонського повідомили виданню, що вони громадяни Великої Британії, а не росії.

Євген Швідлер, діловий партнер Романа Абрамовича, вже давно наполягає на тому, що він не росіянин. Виданню також зазначили, що він є громадянином США з 1994 року та Великої Британії з 2010 року.

"Містер Швідлер не є і ніколи не був громадянином російської федерації", – заявив Forbes соратник Швідлера.

Леонід Блаватник, який розбагатів на партнерстві з олігархом Віктором Вексельбергом, також заявив, що він громадянин США та Великої Британії. Його представник наголошував про це Forbes ще у 2018 році.

До списку росіян, які відхрестилися від громадянства рф, також потрапив Юрій Мільнер. Його соратник повідомив Forbes, що він "не був у росії з 2014 року", "не має активів у росії" і "ніколи не зустрічався з Володимиром Путіним".

Теги: Російське вторгнення в Україну, Російська агресія ,Все буде Украина! , stoprussia, closethesky
Мої відео