Ukraine People

Оперативна інформація станом на 10.00 09.08.2023 щодо російського вторгнення

Оперативна інформація станом на 10.00 09.08.2023 щодо російського вторгнення
234771 ПЕРЕГЛЯДІВ

Речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов.

Слава Україні! Розпочалась п’ятсот тридцять друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.

Сили оборони України продовжують ведення  наступальної операції на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках. В напрямку Урожайного, Приютного та Вербового мали частковий успіх. А на Бахмутському напрямку українські воїни продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах.

Ворог зазнає значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці. У той же час, противник продовжує чинити потужний опір, здійснює переміщення підрозділів та військ, активно застосовує свої резерви.

Протягом минулої доби ворог завдав 4 ракетних та 53 авіаційних ударів, здійснив 86 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціям наших військ та населеним пунктам. Внаслідок російських терористичних атак нажаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. 

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Протягом минулої доби відбулось понад 30 бойових зіткнень.

На тлі успішних наступальних дій Сил оборони України, значно збільшилась кількість загиблих російських загарбників. Через різке збільшення кількості поранених та загиблих окупантів на Сватівсько-Кремінському напрямку, для евакуації поранених окупантів до росії, у місті Сватове, тимчасово окупованої  Луганської області зафіксовано прибуття медичних працівників загону спеціального призначення 442 окружного військового клінічного госпіталю міноборони рф. Зокрема, з 1 по 7 серпня з Сватівсько-Кремінського напрямку в шпиталь міста Бєлгород було відправлено близько 500 окупантів з вогневими пораненнями різного ступеня. У сам час, щоб приховати реальну кількість своїх втрат на фронті, загиблих російських окупантів відправляють до Ростову-на-Дону. 

У населеному пункті Стульневе тимчасово окупованої частини Запорізької області так звана окупаційна «влада» на чолі з окупаційним «військовим комендантом» регіону розпочала підготовку так званої агітації напередодні так званих «виборів» на захоплених територіях у єдиний день голосування, який на росії пройде - 10 вересня. Передбачається, що на окуповані території приїдуть представники від партії «єдіная росія» для створення груп агітаторів та інформаторів з числа місцевих колаборантів.

Авіація сил оборони України за минулу добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 2 пункти управління, 5 артилерійських засобів на вогневих позиціях, склад боєприпасів та 2 станції радіоелектронної боротьби противника.

Загалом, минулої доби, українські воїни ліквідували 820 російських окупантів, знищили 8 танків, 12 бойових броньованих машин, 17 артилерійських системи, 2 РСЗВ, один засіб ППО,  17 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 19 автомобілів та 5 одиниці спеціальної техніки.

Вірте у Збройні сили України! Ми переможемо! Слава Україні!

 

Мої відео