Ukraine People

Повідомлено про підозру: військова прокуратура у Десні викрила факт розтрати державних коштів на суму понад 800 тисяч гривень

Повідомлено про підозру: військова прокуратура у Десні викрила факт розтрати державних коштів на суму понад 800 тисяч гривень
30053 ПЕРЕГЛЯДІВ

15 квітня 2020 року військовою прокуратурою Деснянського гарнізону Центрального регіону України в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні встановлено наявність достатніх доказів та повідомлено про підозру колишнього начальника фінансово-економічної служби однієї з військових частин.

   Установлено, що вказана особа, достовірно знаючи, що ряд військовослужбовців завершили навчання у  Навчальному центрі Сухопутних військ ЗСУ та вибули до пунктів постійної дислокації своїх військових частин, продовжувала нараховувати та виплачувати їм грошове забезпечення за рахунок бюджетних коштів військової частини.

   Загалом протягом 2016-2017 років,  внаслідок своєї протиправної діяльності, офіцером ЗСУ безпідставно перераховано на власні особисті карткові рахунки грошове забезпечення 103 військовослужбовцям, які вже були зняті з грошового забезпечення. Таким чином, державі спричинено збитків на загальну суму 805,6 тис грн.

   Санкція ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України, передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.


Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Теги: Військова прокуратура, вручено підозру ,понад 800 мільйонів,викрито ,ЗСУ
Мої відео