Ukraine People

В Миколаєві розповіли як захистити право інтелектуальної власності

В Миколаєві розповіли як захистити право інтелектуальної власності
33855 ПЕРЕГЛЯДІВ

Уявімо ситуацію, Ви замовили фотосесію, оплатили та отримали фотографії. Через деякий час Ви задумалися над ідеєю створення Інтернет-магазину і вирішили використовувати ці фото вже не в особистих, а в комерційних цілях. Здавалося б, це Ваші фото і Ви можете використовувати їх на власний розсуд. Втім, закон каже, що таким чином Ви можете порушити права інтелектуальної власності фотографа. Про це, серед іншого, говорили під час вебінару, що транслювався на Facebook-сторінці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області.

«Зазвичай люди не замилюються над тим, що отримуючи примірники фото від фотографа, вони отримують саме примірники, а не право на об’єкт інтелектуальної власності. І якщо Ви бажаєте отримати безпосередньо майнові права на ці фото, то це має бути вказано у відповідному договорі, де буде вказано, в якому обсязі, у який спосіб і на який строк автор передає Вам ці права», - відзначив керівник Миколаївської обласної організації Союз юристів України, адвокат Дмитро Слободянюк.

Під час ефіру розглянули різні аспекти права інтелектуальної власності, зокрема правник відповів на питання, в яких випадках потрібно патентувати право інтелектуальної власності, хто отримує право власності на об’єкт створений у зв’язку із виконанням трудового договору, як захистити право інтелектуальної власності тощо.

Якщо Вас зацікавила тема, але Ви пропустили прямий ефір, то запис вебінару доступний на Facebook-сторінці Регіонального центру з надання БВПД у Миколаївській області за посиланням https://bit.ly/3bPckw1.

Мої відео