Ukraine People

У Дніпрі стартував Чемпіонат міста з плавання

У Дніпрі стартував Чемпіонат міста з плавання
33854 ПЕРЕГЛЯДІВ

Окрім молоді, організатори включили в запливи і старших спортсменів, а також плавців категорії “Мастерс”. Ветеранів, які продовжують вести активний спосіб життя після закінчення кар’єри.

Впродовж 3 днів, з 29 по 31 жовтня, на воду виходять спортсмени аж 6 вікових груп. Учасники змагаються в усіх індивідуальних видах олімпійської програми, окрім дистанції 1500 метрів вільним стилем. Головний суддя першості Олександр Кулик каже, цьогоріч вирішили задіяти якомога більшу кількість молодих плавців, аби популяризувати плавання серед містян. Однак досвідчені функціонери пильно слідкують і за виявленням кращих спортивних результатів.

"Формується команда збірної області і міста для виступу 20 листопада в Харкові на чемпіонаті України серед юніорів. Та 3-6 грудня на чемпіонаті України серед юнаків - у Дніпрі на «Метеорі»”, - пояснює головний суддя змагань Олександр Кулик.

У своєму запливі на дистанції 200 метрів на спині Максим Кривякин став кращим серед однолітків. Наразі спортсмену зі зростом більше 190 см - 13 років. Коли хлопцю було 7 років, він попросив батька привести його до басейну, адже дуже любив плавати. Максим зізнається, по завершенню дніпровських змагань на меті - здобути звання кандидата у майстри спорту. Втім, у юнака є і більш глобальна мрія.

"Природно, моя найвища мета - потрапити на Олімпійські ігри. Проте наразі я просто прагну прогресувати та плавати ще краще", - зізнається учасник змагань Максим Кривякин.

Найстаршим учасникам неофіційної програми чемпіонату близько 70-ти років.

Мої відео