Ukraine People

У Петриківці та Кам’янському відкрили два сучасні стадіони

У Петриківці та Кам’янському відкрили два сучасні стадіони
118143 ПЕРЕГЛЯДІВ

Із піснями , танцями та народним депутатом. У Петриківці та Кам’янському урочисто відкрили два сучасні стадіони. Збудували їх обласним коштом. Також облаштували майданчики для баскетболу , волейболу , воркаут-зону та бігові доріжки. Привітати місцевих мешканців завітав президент Федерації футболу України Андрій Павелко.

Ще півтора року тому на цьому місці було пасовище , розповідає директорка школи Марина Сорока . Нині ділянку просто не впізнати : зранку до вечора тут вправляються люди.

"Діти грають в футбол , волейбол , баскетбол , займаються ворк-аутом. Старші жителі громади приходили побігати чи просто походити на цих чудових бігових доріжках". 

Переваги нового поля високо оцінили і учні, і вчителі школи.

"Діти виходили з м’ячем , діти юнацької спортивної школи грали. Вже проведено декілька матчів на цьому полі . Всі задоволені , щасливі . Рівне покриття сучасне. Дуже приємне до тіла та стопи", - розповідає вчителька фізичної культури Ірина Франчук. 

"Все європейського рівня . Порівняно з тим як було раніше і зараз — ми о таком только мечтали", - зізнається учень дев’ятого класу Денис Олексенко. 

Попри дощ та вітер на честь відкриття стадіону влаштували справжнє шоу просто неба. Змерзлих юних спортсменів підбадьорював президент Федерації футболу України : з кимось поділився верхнім одягом , з кимось палким рукостисканням.

"В будущем мы ждём от них побед и ждём что наш любимый «Днепр» пополнится молодыми игроками из Петриковки", - каже  Президент Федерації футболу України Андрій Павелко.  "Взагалі холодно так стоять , але то нічого. Захворіти не боюсь , бо ми займаємось , ми вже закальонні", - ділиться учень Петриківської опорної школи

Такий самий стадіон отримали і в Кам’янському. Він стане домашньою ареною вихованців дитячо-юнацької спортивної школи “Надія” .

"Раньше тут было футбольное поле , но за ним никто не ухаживал и всё поросло травой. А теперь вы сами видите , как всё красиво и дети могут заниматься", каже тренер ДЮСШ “Надія” Іван Біломицов. 

"Все це можливо завдяки той системі координат , яка за останні роки побудована у нашій державі, завдяки реформі децентралізації. Яка вже відбулась і яка вже успішна. І яка сьогодні вже дає можливість користуватись результатами", - розповідає голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов. 

Окрім стадіонів , юні спортсмени і в Кам’янському , і в Петриківці отримали подарунки від Федерації футболу України.

 

Мої відео