Ukraine People

На Донбасі Мінцифри виявило основну проблему мобільного зв’язку

На Донбасі Мінцифри виявило основну проблему мобільного зв’язку
49106 ПЕРЕГЛЯДІВ

Наразі ситуація з мобільним зв’язком у Донецькій та Луганській областях краще, ніж була п’ять років тому, але є певні проблеми. Про це повідомляє у програмі «Офіційна розмова» Олександр Шелест, що є заступником міністра цифрової трансформації.
«Насаперед, це пошкодження обладнання. На жаль мобільні оператори і фіксовані оператори витрачають дуже великі суми коштів не на розвиток мереж, а на підтримку існуючих. Це відбувається і в тому числі через бойові дії – через обстріли. Але це також відбувається і через пошкодження мереж зловмисниками, оскільки обладнання містить кольорові і коштовні метали. На жаль є випадки, коли зловмисники демонтують їх або пошкоджують, сподіваючись здати на металобрухт. Це дуже ускладнює розвиток», - наголошує він.
Відповідаючи на запитання, який зараз зв’язок працює на непідконтрольних уряду України територіях , Шелест відповів, що наразі ніяких гарантій безпеки немає, траплялись випадки, коли у мобільних операторів просто відбирали обладнання, не даючи розвиватися, тому говорити про якісь зобов’язання владі не доводиться.

Теги: Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу,Донбас,мобільний зв’язок,Міністерство цифрової трансформації
Автор: News Ukraine
Мої відео