Ukraine People

Арутюнян Еміль Карленович: допомога медичним закладам у період карантину – важливий внесок у загальну безпеку

Арутюнян Еміль Карленович: допомога медичним закладам у період карантину – важливий внесок у загальну безпеку
70274 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час епідемії COVID-19 стало зрозуміло, наскільки важливою є функція медицини у житті всього суспільства. Незважаючи на те, що фінансування від держави з початку карантину було значно збільшено, навіть провідні лікарні не мають повного забезпечення. Саме тут беруть активну участь меценати і волонтери. У тому числі суттєву фінансову допомогу протягом багатьох останніх місяців надає дніпровський меценат Еміль Арутюнян.

Арутюнян Еміль Карленович: Медичне обладнання і засоби особистого захисту: допомога обласній лікарні імені Мечникова


З кожним роком меценатів і волонтерів стає все більше. Тим не менше основних і постійних помічників на Дніпропетровщині не так багато. Один з найбільш відповідальних та постійних меценатів – підприємець, який займається ресторанним бізнесом, Еміль Арутюнян.
Головний об’єкт допомоги Еміля Арутюняна та інших меценатів і волонтерів – обласна клінічна лікарня імені Мечникова. Лікарня отримує активну допомогу від мецената протягом кількох останніх років, починаючи з 2014 року, коли розпочалися активні бойові дії на сході України. Саме до лікарні імені Мечникова привозять поранених військових, тому з початку російської агресії вона отримує необхідне обладнання та медикаменти.
Один з недавніх подарунків, який протягом останнього часу медичний заклад отримав на свій баланс від Еміля Карленовича та Благодійного фонду Олександра Петровського «Солідарність» - 6 нових інноваційних кардіографів та сучасні зручні медичні ліжка для пацієнтів, що відновлюються після операцій чи мають серйозні захворювання. У закупці цього обладнання, крім Еміля Арутюняна та «Солідарності», взяли участь інші небайдужі підприємці, зокрема, директор компанії «Алан» В’ячеслав Капустін. Тепер заклад має цілих 7 кардіографів, які здатні витримати звичайний потік пацієнтів.
Другий напрям допомоги лікарням, який став у нагоді у карантинний період – достатнє забезпечення особистими засобами безпеки. Неодноразово лікарня отримувала набори одноразових масок і рукавичок, а також халатів та захисного взуття для медиків. Завдяки такій допомозі цей головний медичний заклад в області з самого початку епідемії був забезпечений засобами безпеки.

Арутюнян Еміль Карленович: Допомога лікарням та плани на майбутнє


У найближчому майбутньому у планах Еміля Арутюняна є продовження і збільшення регулярної допомоги.

Серед озвучених ініціатив, які разом з Фондом «Солідарність» планує втілити меценат – закупівля якісних спеціалізованих меблів медичного призначення. Оскільки на балансі лікарні залишилися переважно застарілі меблі, вони не здатні задовольняти потреби пацієнтів.
Інші медичні заклади також отримують допомогу від мецената та його друзів і партнерів. Це і маски та інші засоби безпеки, необхідні під час карантину, і медичне оснащення, і меблі для відновлення пацієнтів.
Серед об’єктів допомоги – заклади іншого медичного профілю. Зокрема – Дніпровський геріатричний пансіонат. Він вже отримав нові меблі для перебування і повноцінного відпочинку пацієнтів. У цьому ж закладі був частково проведений ремонт, на найближчий час заплановане продовження оновлення та удосконалення приміщень пансіонату.
Під час карантину засоби безпеки від мецената спільно з Фондом «Солідарність» передали також до дитячого онкологічного відділення обласної лікарні. Пацієнти та персонал цього відділення потребує найбільшої уваги, а маленькі пацієнти є однією з найбільш уразливих до COVID-19 категорій. Тому, як розповіли меценати і волонтери, активна допомога відділенню буде проводитися на регулярній основі.

Теги: Арутюнян Еміль Карленович,Еміль Карленович Арутюнян
Мої відео