Ukraine People

У хмарах Венери ймовірно існує життя

У хмарах Венери ймовірно існує життя
25262 ПЕРЕГЛЯДІВ

А чи є життя за межами планети? Цим питанням задавались всі. Хтось уявляє його таким, як у фантастичних фільмах і мультфільмах, а хтось – і гадки не має як взагалі його можна уявити. Це саме стосується і прибульців. Деякі скажуть, що це повна маячня, інші будуть свято вірити в їх існування, а знайдуться і ті, хто бачив їх на власні очі. Тут можна довго обговорювати та дискутувати. Це і роблять вчені.
Є припущення про можливість існування життя в атмосфері Венери, подібного до бактерій, які були виявлені у хмарах на Землі.
Планетологи зазначають, що екстремофіли мешкають в екстремальних умовах на Землі, тож цілком ймовірно, що вони можуть існувати і на Венері. Також у хмарах Венери було виявлено й великі несферичні частки. Їх склад поки що невідомий.
Вчені зафіксували можливі сліди існування мікробів за допомогою зонда "Акацукі". Саме в густих сірчанокислотних хмарах у високих шарах атмосфери Венери панують максимально сприятливі умови для їх існування. Дослідники повідомили про свою знахідку в журналі Astrobiology.
Розмножуючись організми створюють сполуки, які захищають їх від ультрафіолетових променів та дозволяють фотосинтезувати. Але вони не можуть довгий час утримуватись в верхніх шарах атмосфери, і поступово падають вниз. Слідуючи теорії вони б мали впасти в сплячку, та повернутись назад турбулентними висхідними потоками, рухаючись як лавові краплі, та на жаль, температура планети занадто велика для їх життя. Тому вони просто згорають.

Теги: Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу,Марс,наука
Автор: News Ukraine
Мої відео