Ukraine People

Як отримати свідоцтво ДРАЦС повторно?

Як отримати свідоцтво ДРАЦС повторно?
27769 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Вас викрали, Ви загубили чи пошкодили свідоцтво про державну реєстрацію акта цивільного стану і тепер не знаєте, як його відновити?
Відповідаємо!
Все доволі просто: зверніться з відповідною заявою до будь-якого відділу державної реєстрації актів цивільного стану (адреси відділів ДРАЦС #центральнаюстиція можна знайти за посиланням: https://kyivobljust.gov.ua/terytorialni_viddily_ta_kontory/ter_viddily_dracs), а якщо Ви знаходитесь за кордоном – то до дипломатичного представництва чи консульської установи України.
Інформуємо, що на сьогодні відділи державної реєстрації актів цивільного стану ведуть прийом громадян з усіх питань, що належать до компетенції відділів, за попереднім записом.
Зауважуємо, що Вам також потрібно пред’явити оригінал паспорта чи паспортного документа.
Якщо Вам необхідно поновити свідоцтво про народження, то, окрім Вас, за документом можуть звернутися Ваші батьки, усиновлювачі, опікуни, піклувальники, представник закладу охорони здоров’я, навчального або іншого дитячого закладу, органу опіки та піклування або представник за довіреністю.
Майте на увазі, що свідоцтво про народження повторно видається батькам і усиновителям дитини незалежно від її віку.
Свідоцтво про смерть повторно видається другому з подружжя та близьким родичам померлого на підставі їхньої заяви та представникові органу опіки і піклування у разі виконання ним повноважень із опіки та піклування стосовно осіб, які мають право на отримання такого свідоцтва.
Повторне свідоцтво видається відділами реєстрації актів цивільного стану при особистому зверненні того самого дня за пред’явленням особою паспорта або паспортного документа, а на письмові запити громадян про видачу повторних свідоцтв відповідь надсилається протягом 15 днів.
Наголошуємо, що для отримання свідоцтва повторно необхідно сплатити державне мито у сумі 0,51 грн.

Мої відео