Ukraine People

Поліцейські Донеччини взяли участь в антитерористичних навчаннях

26345 ПЕРЕГЛЯДІВ

Диверсійно-розвідувальна група прибуває в Маріуполь для вчинення серії диверсій - за таким сценарієм на Донеччині відбулася дводенна навчальна спецоперація. Участь у заходах взяли представники всіх силових структур регіону. Правоохоронці відпрацювали координацію дій під час реагування на терористичну загрозу та здійснення контрдиверсійних заходів на території проведення операції Об’єднаних сил.
Тактико-спеціальні навчання відбулися 10-11 вересня в умовах, максимально наближених до реальних. У заходах було задіяно представників поліції Донеччини, Патрульної поліції, спецпідрозділів поліції особливого призначення, зі складу ООС, Служби безпеки України, Національної гвардії, прикордонної та рятувальної служб, загону морської охорони, інших правоохоронних органів та екстрених служб.
Силовики отримали від розвідки інформацію про проникнення з тимчасово окупованої території до Маріуполя диверсійно-розвідувальної групи. За легендою, бойовики мали скоїти теракти та диверсії на особливо важливих об’єктах і дестабілізувати ситуацію в місті.
Усі сили МВС і нацбезпеки було піднято за тривогою, охорону об’єктів посилено. У результаті злагоджених і професійних дій частину диверсантів було викрито та затримано. А під час фінальної частини навчань інша група злочинців була заблокована в порту на одному із суден.
Штурм зайняв близько хвилини завдяки спільній роботі всіх силових підрозділів. В операції брали участь звідна штурмова група, до якої увійшли бійці спецпідрозіділів КОРД (поліція) та «Альфа» (СБУ), групи прикриття, документування, фільтраці, вибухотехніки та кінологи.
Поліція та спецслужби відпрацювали також спільні дії при евакуації людей, розмінуванні, ліквідації вибухового пристрою.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Мої відео