Ukraine People

Порушення виборчого процесу виявили в одній із дніпровських ТВК

Порушення виборчого процесу виявили в одній із дніпровських ТВК
66906 ПЕРЕГЛЯДІВ

Виклик швидкої, а згодом і поліції. Все через зафіксоване на відео порушення виборчого процесу. Під час перерахунку голосів у приміщенні центральної районної у місті Дніпрі територіальної виборчої комісії один зі спостерігачів помітив, як членкиня ТВК начебто ставить позначки в пустих бюлетенях.

Автор викриваючого відео — Максим Майдан, спостерігач у центральній районній ТВК. Чоловік каже, його матеріал — це доказ зухвалого порушення процедури підрахунку.

«Один із членів комісії ставив позначки в куті столу. І заперечує цей факт», — каже Максим Майдан.

«Є певні бюлетені, які називаються погашеними. Тобто вони повинні бути певним чином оброблені, задля того, щоб потім ніхто не зміг маніпулювати ними. З невідомих причин вони погашені не були», — пояснює член центральної районної у місті Дніпрі ТВК Михайло Текут’єв.

Деякі з членів ТВК перешкоджали спостерігачу, коли той хотів підійти ближче до столу з бюлетенями. Згодом комісія виносить попередження спостерігачу, попередньо за це проголосувавши. А Валентині Чебаковій, яку запідозрили у фальсифікації, викликають швидку. Разом із медпрацівником жінку закривають в кабінеті, а після пояснень поліції, яка прибула до ТВК, нібито госпіталізують. Від коментарів пані Валентина відмовилась, а члени ТВК, які допомагали жінці, були вкрай агресивними.

Голова комісії пояснює, не розуміє, що відбулося. Натомість наголошує, ті члени ТВК, які підтримали позицію спостерігача Максима Майдана, неодноразово порушували спокій комісії, а в момент епізоду про будь-які порушення не заявляли.

«Вони повинні були поставити на голосування або проговорити, або зробити зауваження. Якщо члени комісії будуть писати, що вони бачили, ну щось, то я буду ставити питання про бездіяльність. Як можна бачити і не робити зауваження. Або це змова...», — каже голова центральної районної у місті Дніпрі ТВК Алевтина Муліна.

Представники поліції взяли пояснення у задіяних в епізоді осіб і робота ТВК продовжилася.

Теги: порушення,ТВК, Дніпро,фальсифікація
Мої відео