Ukraine People

На будівництво аеропорту Дніпропетровщини в держбюджеті на наступний рік передбачено 1,5 млрд грн

На будівництво аеропорту Дніпропетровщини в держбюджеті на наступний рік передбачено 1,5 млрд грн
40251 ПЕРЕГЛЯДІВ

Бюджетний комітет Верховної Ради схвалив фінансування будівництва злітно-посадкової смуги аеропорту Дніпропетровщини. Тепер проєкт бюджету має розглянути Верховна Рада України, повідомляє пресслужба Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Бюджетний комітет Верховної Ради України підготував проєкт держбюджету на 2021 рік. Там передбачено 1,5 млрд грн на будівництво аеропорту Дніпропетровщини. Як повідомляють у ДніпроОДА, нині на будмайданчику аеропорту тривають підготовчі роботи. Злітно-посадковою смугою опікується держава, терміналом — приватний інвестор. Днями там розпочнуть укладати нові комунікації та забивати палі.

Нагадаємо, злітно-посадкова смуга аеропорту, яка буде будуватися бюджетним коштом, матиме довжину 3200 метрів та обладнана сучасними системами навігації, метеорологічним і світлосигнальним обладнанням. За новий міжнародний термінал і VIP-термінал в єдиному комплексі відповідає інвестор — українська промислово-фінансова група DCH. Вони матимуть 6 виходів на посадку. Поряд буде офісна будівля для працівників летовища, парковка на 1,2 тис місць.

Теги: аеропорт, Дніпро,держбюджет,будівництво
Мої відео