Ukraine People

Як подати заяву про державну реєстрацію шлюбу онлайн?

Як подати заяву про державну реєстрацію шлюбу онлайн?
41014 ПЕРЕГЛЯДІВ

Стрімка діджиталізація, бажання громадян звертатися до державних органів через електронні сервіси, запроваджені карантинні обмеження – всі ці умови стали чинниками великого попиту вебпорталу «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» https://dracs.minjust.gov.ua/.

Як розповіла очільниця Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Ірина СВИСТУН, сучасний онлайн-ресурс від Мін’юсту дозволяє усім охочим, не виходячи з дому, скористатися переліком послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, зокрема подати заяву на одруження. Для цього майбутньому подружжю необхідно зареєструватися на вебпорталі та здійснити 3 легких кроки:

Обрати дату, час церемонії та відділ державної реєстрації актів цивільного стану, де наречені бажають зареєструвати шлюб.
Оплатити державне мито та платну послугу, яку молодята виявили бажання отримати.
Заповнити заяву, додати квитанцію про сплату та відскановані документи, що посвідчують осіб молодят, (у разі наявності – документ, що підтверджує припинення попереднього шлюбу).
Важливо пам’ятати! У разі, якщо заява не була підписана електронним цифровим підписом, молодятам необхідно не пізніше трьох робочих днів після отримання повідомлення про результати її розгляду звернутись особисто до відділу державної реєстрації актів цивільного стану для підписання заяви, сформованої на підставі звернення та пред’явлення оригіналів необхідних документів.

Мої відео