Ukraine People

Школярі тимчасово окупованих територій і Автономної Республіки Крим навчатимуться у вишах безкоштовно

Школярі тимчасово окупованих територій і Автономної Республіки Крим навчатимуться у вишах безкоштовно
35193 ПЕРЕГЛЯДІВ

Школярі тимчасово окупованих територій і Автономної Республіки Крим в навчатимуться  у вишах безкоштовно


В уряді розглядають можливість безкоштовного навчання для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій і Автономної Республіки Крим. Міністерство освіти і науки України обговорює запровадження пілотного проекту безоплатного навчання на підготовчих курсах до вступу. Відбулося вже друге засідання робочої групи з питань функціонування на базі українських закладів вищої освіти.

Особи з тимчасово окупованих територій Донбасу та АР Крим та територій населених пунктів на лінії зіткнення матимуть змогу разово скористатися можливістю пройти безоплатно доуніверситетські підготовчі курси. При вступі майбутні студенти матимуть пільгу за категорією внутрішньо переміщені особи.
«Наразі пілотний проект перебуває на стадії обговорення та опрацювання. За результатами його впровадження буде підготовлено нормативно-правовий акт, що деталізуватиме та встановлюватиме окремий порядок призначення й виплати соціальних стипендій слухачам спеціальних підготовчих курсів», – підкреслив заступник Міністра освіти і науки України Андрій Вітренко.
Робоча група активно займається питаннями освіти осіб з тимчасово окупованих територій. До представників групи входять: фахівці директорату вищої освіти й освіти дорослих, департаменту фінансування державних і загальнодержавних видатків, представники закладів вищої освіти та громадських організацій.В процесі розробки нормативно-правовий акт щодо запровадження із січня 2021 року пілотного проєкту про навчання осіб, місцем проживання яких є тимчасово окуповані території України та населені пункти на лінії зіткнення, на спеціальних підготовчих курсах. Угоджується перелік вищих навчальних закладів на базі яких здійснюватиметься проект.
Теги: лінія розмежування ,абітурієнти,Донбас,Крим,безкоштовне навчання,доуніверситетські курси,вступ 2021
Мої відео