Ukraine People

300 тисяч за неіснуючі маски та антисептики

300 тисяч за неіснуючі маски та антисептики
122123 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зловмисники у соціальних мережах розміщували оголошення щодо продажу медичних масок та антисептиків, у яких головною умовою покупки була передоплата за товар. Відповідно, після того як покупці відправляли гроші, шахраї автоматично заносили їх у “чорний список”. Таким чином, обманутими залишилось понад 200 людей, а ціна такої “махінації” складає близько 300 тисяч грн.

За наявною інформацією, співробітники управління протидії кіберзлочинності у Дніпропетровській області спільно зі слідчими П'ятихатського відділу поліції викрили двох громадян в інтернет-шахрайстві.

Відтак, кіберполіцією було ліквідовано групу інтернет-шахраїв, які здійснювали продаж неіснуючих товарів під гаслом конкуренто низької вартості, порівняно із іншими інтернет-магазинами.
Також встановлено, що двоє місцевих жителів, маючи власний аккаунт у соціальній мережі, дуже часто розміщували пости з оголошенням буцімто продають супер-дешеві медичні маски з антисептиками. До речі, варто наголосити на тому, що назва аккаунту неодноразово змінювалась, що може стати підтвердженням протиправних дій у мережі. За товар шахраї просили повну або часткову передоплату, а після отримання коштів від покупців - блокували їх.

По місцю проживання шахраїв правоохоронні органи провели санкціонований обшук. В результаті нього, було вилучено мобільні телефони, сім-карти і банківські картки, які, власне, використовувались у злочинній діяльності.

Громадянам повідомили про підозру у вчиненні правопорушень, які передбачені ч.3 ст. 190(шахрайство) Кримінального кодексу України. Якщо у суді буде підтверджено вину зловмисників, то їм загрожує позбавлення волі строком до 8 років. Досудове розслідування все ще продовжується. Процесуальне керівництво по справі здійснює прокуратура П'ятихатського району.

Теги: кіберполіція,шахраї,інтернет-шахрайство
Мої відео