Ukraine People

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 10 грудня 2020 року Слава Україні!

189404 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 10 грудня 2020 року
Слава Україні!
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил надалі залишається контрольованою українськими захисниками. Наші підрозділи дотримуються режиму припинення вогню в повному обсязі, проте в разі будь-якої зміни оперативної обстановки готові дати ворогу гідну відсіч.
Від початку поточної доби, 10 грудня, російсько-окупаційні війська шість разів порушили режим припинення вогню.
Так, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем неподалік населених пунктів Водяне, Авдіївка та Лебединське. Ще два факти порушення режиму припинення вогню зафіксовано у передмісті Мар’їнки, де ворог застосовував станковий протитанковий гранатомет та стрілецьку зброю. Також противник вів обстріл позиції Об’єднаних сил зі стрілецької зброї поблизу населеного пункту Старогнатівка.
Ці вогневі провокації противника не несли загрози нашим захисникам, тому українські підрозділи зброю у відповідь не застосовували. Бойових втрат, внаслідок ворожих пострілів, не було.
Про порушення режиму припинення вогню збройними 4їєїформуваннями Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.
У районі проведення операції належно виконують завдання інші складові сил оборони. Так, саперами ДСНС розміновано більше 6 гектарів території у прифронтовому районі та передано на знищення 95 знайдених вибухонебезпечних предметів.
Захисники України не втрачають пильності та готові миттєво реагувати на будь-які дії противника.
Слава Україні!

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
Минулої доби, 9 грудня, у районі проведення операції Об’єднаних сил, зафіксовано 9 фактів порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.
Так, по українських позиціях неподалік Талаківки російсько-окупаційні війська тричі відкривали провокаційний вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. В районі населеного пункту Водяне противник також провокував наших захисників зі стрілецької зброї, а поблизу Авдіївки, крім цього, ще й з автоматичного станкового гранатомета. Для коригування вогню з АГС зі сторони населеного пункту Мінеральне ворог застосував БпЛА типу «квадрокоптер». Українським воїнам знадобилося всього декілька пострілів зі стрілецької зброї, аби після перетину лінії розмежування збити БпЛА противника.
Також, нашими захисниками виявлено факт інженерного обладнання позицій противником у бік українських підрозділів в районі населеного пункту Водяне та Луганське. Біля останнього противник здійснив для цього три підриви з використанням зарядів розмінування.
У районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують завдання й інші складові сил оборони.
Так, за минулу добу представниками Національної поліції України зі складу ОС виявлено 98 адміністративних правопорушень. Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 4968 транспортних засобів та 4672 особи. Також було затримано 8 осіб, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.
Через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибуло 875 осіб, у зворотному напрямку — 1095 осіб.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил надійно контролюється українськими воїнами.
Слава Україні!

Мої відео