Ukraine People

Сильні морози на Водохреща . Якою буде справжня зима 2021?

Сильні морози на Водохреща . Якою буде  справжня зима 2021?
57861 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сильні морози прогнозують вночі 19 січня. Морози очікуються на Сході і Півночі, трохи вище температура буде на Заході, а на Півдні від -6 до -13 морозу.Холодніші позначки у градусниках будуть фіксуватися в північно-західних регіонах, також у Черкаській, Кіровоградській, Сумській та Чернігівській областях, де температура коливатиметься від -19... -22 градусів. В областях Західної, Східної та Південної України очікується -9... -17 градусів у нічний час.У Києві вдень очікується -12... -17 градусів, вночі -20... -23 морозу.

Не дивлячись на сильні морози, погода буде майже безвітряною. Пориви вітру, якщо і будуть, то незначні зі швидкістю до 3-8 м/c. Ожеледиці, туманів та інших опадів не передбачається.

Прогнозують, що морозна погода збережеться до 20-21 січня. Після – поступове потепління до нуля градусів. Поступово підвищуватися температура, приблизно 25-го буде тепло, вдень близько 0 на території України.

"Попередні прогнози говорять, що на початку лютого знову будуть морози, 10-15 градусів, але більше це буде на сході країни. Зараз всі ЗМІ люблять вживати слово "аномалія", нібито це щось таке, чого раніше не було або було раз у 100 років. Такі морози більше схожі на норму, єдине, що останні 20 років трохи тепліше зими на території України. Для 1980-х років це була нормальна типова зима. Ми просто відвикли від таких зим, зі снігом, морозом, але, якщо брати кліматичні норми – це не відхилення", – розповідає Владислав Білик синоптик Укргідрометцентру.

До кінця січня сильних морозів не віщують. Потепління в деяких містах буде дуже різким та сильним. За п'ять днів позначки у градусників місцями зростуть сумарно на 30 градусів. Від -21 до +9 градусів очікується потепління у Львові. Різке потепління прийде з дощами і показниками термометрів в +5... +8 градусів.

Теги: сильні морози ,потепління , Водохреща , справжня зима 2021 , холодна зима , погода на Водохреща , погода
Мої відео