Ukraine People

Що відомо про китайську вакцину, яку купила Україна

Що відомо про китайську вакцину, яку купила Україна
179934 ПЕРЕГЛЯДІВ

Згідно з умовами угоди, перша партія з 700 000 доз вакцин буде відправлена в Україну центральним органом ЄС або компетентним органом ЄС протягом 30 днів після офіційної реєстрації. Якщо врахувати ідеальні результати, вакцина повинна бути доставлена в Україну в середині лютого. Уряд витратив на препарат 964,3 млн. гривень: 504 гривні за дозу. Хоча середня ціна вакцин на європейському та американському ринках становить 15-17 євро за дозу. Однак у звіті також зазначається, що вакцина CoronaVac надаватиметься безкоштовно і в основному буде вакцинувати групи високого ризику та тих, хто відіграє ключову роль у боротьбі з пандемією.

За повідомленням Офісу Президента України, переговори щодо придбання вакцини тривають з вересня 2020 року. Така тривалість зумовлена жорсткою конкуренцією серед покупців.

Що відомо про вакцину

Біотехнологічна вакцина Sinovac (CoronaVac) - це інактивована вакцина, яку упаковують у шприц і зберігають при температурі від +2 до +8 градусів Цельсія. Це безперечна перевага CoronaVac, оскільки інші існуючі аналоги потрібно зберігати при надзвичайно низьких температурах -80 ° C. Україна не може забезпечити таких умов, оскільки у нас недостатньо холодильників, щоб підтримувати цю температуру.

Вакцина CoronaVac - це двоступенева вакцина. Це означає, що кожен пацієнт повинен робити дві ін’єкції з інтервалом у 2 тижні. Іншими словами, 1,9 мільйона доз, ввезених в Україну, достатньо для імунізації 950 000 українців.

За результатами проміжних даних, клінічні випробування, проведені в різних країнах, показали, що ефективність препарату сягає 97%. Клінічні випробування III фази проводились в Індонезії (1600 пацієнтів, 97% ефективність) та Туреччині (1325 пацієнтів, 91% ефективність). Український контракт передбачає, що ефективність вакцини повинна бути не менше 70%.

У середині грудня ЗМІ заявили, що, хоча вакцина була дуже ефективною в Індонезії та Туреччині, Бразилія заявила лише про 50% ефективності. Ми не знаємо, чи це було спричинено труднощами з перекладом чи навмисною дезінформацією, але, як повідомляє Reuters, представники Інституту Батантана уряду Сан-Паулу, які тестували вакцину, відмовились пояснити достовірність дослідження. Було залучено понад 13 000 добровольців та контрактні зобов'язання з Sinovac. Однак вони заявили, що вакцина є досить ефективною проти коронавірусу, щоб бути схваленою для екстреного використання в Бразилії. Орган регулювання охорони здоров’я Anvisa визначив, що вакцина повинна бути ефективною щонайменше на 50% під час пандемії.

Мої відео