Ukraine People

Поліцейські Донеччини затримали підозрюваного, який напав на жінку та намагався спалити її живцем

169753 ПЕРЕГЛЯДІВ

Чоловік увірвався до будинку, вдарив та зв’язав господарку, забрав гроші та інші цінності, а щоб знищити сліди злочину – підпалив будинок з ще живою жінкою, та втік. Співробітники управління карного розшуку Донеччини спільно з оперативниками Волновахи викрили зловмисника. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо, що 25 січня невідомий чоловік напав на жінку на подвір’ї, вдарив важким предметом та затягнув у будинок, де зв’язав руки та ноги. Нападник заволодів грошима, виробами із золота та мобільним телефоном, а потім підпалив оселю, намагаючись знищити сліди злочину. Залишена помирати жінка вибила скло у вікні та кликала на допомогу, поки не почули сусіди.

Після отримання повідомлення для затримання фігуранта було піднято весь особовий склад місцевої поліції, розгорнуто оперативний штаб, до якого увійшли працівники управління карного розшуку обласного главку. Було орієнтовано всі піші наряди та автопатрулі, групи швидкого реагування, наряди поліції на вокзалах та блокпостах. Перекрито ймовірні шляхи відходу нападника.

Поліцейські опрацювали записи з відеокамер, розташованих на сусідніх будинках та встановили очевидців, які могли бачити фігуранта поблизу місця злочину. За допомогою свідчень потерпілої та свідків оперативники склали детальний фоторобот нападника, який було надано всім нарядам поліції. Правоохоронці опитали близько 500 місцевих мешканців, відпрацювали вулиці міста та можливі місця «засідки» зловмисника.

Намагаючись уникнути відповідальності, підозрюваний переховувався від поліції впродовж трьох днів. Незважаючи на всі вжиті ним засоби конспірації поліцейські встановили особу зловмисника та затримали його. Ним виявився 40-річний раніше неодноразово засуджений місцевий мешканець.

З’ясувалося, що підозрюваний хотів викрасти металеві вироби та продати. Проте вирішив «змінити плани», коли господарка будинку його помітила та вийшла на подвір’я.

Наразі фігуранту оголошено про підозру про вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст. 15, п. 9 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) та ч. 3 ст.187 (розбій) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу.

Мої відео