Ukraine People

Трьом співробітникам «МГБ» заочно повідомлено про підозру в утриманні та катуванні осіб у підпільній в’язниці «Ізоляція»

Трьом співробітникам «МГБ» заочно повідомлено про підозру в утриманні та катуванні осіб у підпільній в’язниці «Ізоляція»
15501 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом конвоїрам - охоронцям підпільної в’язниці «Ізоляція» та псевдооперуповноваженому оперативного підрозділу «Министерства государственной безопасности» заочно повідомлено про підозру у торгівлі людьми, участі у не передбачених законом воєнізованих формуваннях, порушенні законів та звичаїв війни, вчинених за попередньою змовою групою осіб, (ч. 2 ст. 149, ч. 1 ст. 260, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 40-річний так званий оперуповноважений оперативного підрозділу «МГБ», що контролюється РФ на тимчасово окупованій території Донецької області, затримував цивільних осіб та після допитів, у ході яких застосовував до них тортури, відвозив до підпільної в’язниці «Ізоляція».

Також, 40-річний та 41-річний конвоїри охороняли незаконно позбавлених волі людей на території колишнього заводу ізоляційних матеріалів. Задля отримання інформації від полонених, їх примушували до важкої праці: прибирання території, розвантаження та завантаження зброї, боєприпасів і ємностей з паливно-мастильними матеріалами.

Наразі встановлено 11 потерпілих, які постраждали від злочинних дій підозрюваних.

Досудове розслідування здійснюється співробітниками слідчого управління ГУ НП в Донецькій області.

Мої відео