Ukraine People

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 23 березня 2021 року

9016 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 23 березня 2021 року

Слава Україні!

З початку цієї доби, 23 березня, було зафіксовано три ворожі обстріли позицій українських захисників в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «СХІД».

Поблизу населеного пункту ВОДЯНЕ, збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь по наших воїнах з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. А неподалік ШИРОКИНЕ – окупанти вели вогонь зі стрілецької зброї.

Поблизу АВДІЇВКИ російсько-окупаційні війська обстрілювали позиції наших захисників з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів немає.

Дії російських окупантів вкотре підтверджують те, що ворог цілеспрямовано порушує режим припинення вогню та не бажає дотримуватись досягнутих домовленостей 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи.

Про всі факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ.

Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань РФ та її найманців, про що йдеться у Звіті СММ ОБСЄ № від 22 березня.

У звіті зазначається, що 19 березня патруль Місії зафіксував бойову броньовану машину окупантів розміщену за лініями відведення, поблизу населеного пункту Цвітні Піски на тимчасово окупованих територіях Луганської області.

Вчергове Місією зафіксовано факти глушіння БПЛА СММ ОБСЄ.

20 березня, виконуючи два окремих польоти поблизу Веселого, що за 21 км від Донецька, БПЛА малого радіусу дії Місії кожного разу зазнавав впливу перешкод. А 21 березня зазнав перешкод сигналу GPS, коли пролітав над ділянкою розведення в районі населеного пункту Петрівське, що на непідконтрольній Урядові України території. Того ж дня, на ТОТ Луганської області, відбулося перешкоджання роботі БПЛА СММ поблизу Веселогорівки.

22 березня Українською стороною СЦКК зафіксовано факт зриву окупантами гарантій безпеки, наданих для обстеження будівель та прилеглих територій на предмет наявності вибухонебезпечних предметів у населених пунктах Березове та Тарамчук. За годину до закінчення часу гарантій, з району населеного пункту Ясне, що на тимчасово окупованій території Донецької області, пролунало близько 50 черг з великокаліберного кулемету у напрямку Тарамчука. На щастя, ніхто з цивільних працівників, службовців ДСНС та військовослужбовців Збройних Сил України не постраждав. Заплановані роботи були негайно припинені. Про інцидент встановленим порядком через Українську сторону СЦКК, негайно було повідомлено СММ ОБСЄ.

Такі дії окупантів спрямовані на подальшу ескалацію протистояння по усій лінії розмежування.

Вищезазначені факти вказують на те, що представники незаконних збройних формувань Російської Федерації продовжують демонструвати небажання виконувати раніше досягнуті домовленості.

В районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

За поточну добу піротехнічні розрахунки ДСНС України розмінували 4,5 гектари території та передали на знищення 108 вибухонебезпечних предмети.

Українські воїни й надалі контролюють ситуацію в районі проведення Операції об’єднаних сил.

Слава Україні!

Мої відео