Ukraine People

Аіда, Матвій, Зоряна, Теодор: як називають маленьких полтавців у 2021 році

Аіда, Матвій, Зоряна, Теодор: як називають маленьких полтавців у 2021 році
49827 ПЕРЕГЛЯДІВ

У житті кожної людини трапляються дорогі та важливі серцю події. Народження дитини – свято, яке наповнює особливим сенсом будні батьків.
Протягом І кварталу 2021 року полтавські фахівці органів державної реєстрації актів цивільного стану Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) видали 577 свідоцтв про народження, зокрема трьом парам двійнят. Цікаво, що дівчат у цьому році народжувалося більше, ніж хлопців – 293 та 284 відповідно.

Називали маленьких мешканців обласного центру відповідно до сімейних традицій, трендів моди або ж внутрішніх переконань. Незмінними лідерами за останній час серед імен були Софія, Вероніка, Варвара, Поліна, Анна, Анастасія, Матвій, Дмитро та Михайло. Серед незвичних, рідковживаних та іноземних імен реєстрували Тиграна, Зоряна, Теодора, Самуеля, Гордія, Натана, Мію, Аіду, Емму та Марьяму Фатіхху.

«Щоб процес накопичення радісних емоцій від батьківства не ставав на паузу, Мін’юст створює сучасні та комфортні сервіси: видача свідоцтва про народження у пологовому будинку, одночасна реєстрація народження дитини та місця її проживання, а також комплексна послуга «єМалятко», якою можна скористатися в онлайн режимі. Завдяки цим ініціативам батьки значно скорочують час на отримання великого спектра адміністративних процедур», – зазначила Ірина СВИСТУН, начальник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми).

Мої відео