Ukraine People

На Донеччині прокурори взяли участь у вебінарі щодо розслідування злочинів у кіберпросторі

На Донеччині прокурори взяли участь у вебінарі щодо розслідування злочинів у кіберпросторі
57770 ПЕРЕГЛЯДІВ

Співробітники Донецької обласної та окружних прокуратур взяли участь в ознайомчому вебінарі на тему «Розслідування злочинів, вчинених у кіберпросторі», який для них провів старший радник із кіберзлочинності Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Кіріл Мілєв.

Доповідач поділився із прокурорами досвідом дослідження актуальних питань вказаної тематики, адже численні кібератаки та кіберінциденти як в Україні, так і у всьому світі зумовлюють підвищення уваги державних органів і, відповідно, науковців до проблематики боротьби з кіберзлочинами.

Зокрема, Кіріл Мілєв розповів про застосування положень Будапештської конвенції про кіберзлочинність при розслідуванні злочинів щодо незаконного видобутку віртуальної валюти, створення фабрик з виробництва біткойнів, використання так званого Даркнету у протиправній діяльності.

Особливу увагу спікер приділив питанню ефективності та оперативності виконання запитів щодо збереження електронних доказів, надання інформації національними Інтернет-провайдерами.

Загалом у вебінарі взяли участь 15 працівників прокуратури Донеччини.

Мої відео