Ukraine People

На Рівненщині цього року майже 500 громадян апостилювали свої документи через відділи ДРАЦС

На Рівненщині цього року майже 500 громадян апостилювали свої документи через відділи ДРАЦС
43689 ПЕРЕГЛЯДІВ

Офіційні документи для проставлення апостиля, що видаються органами юстиції та судами, а також документи, що оформляються нотаріусами України можна подати як до нотаріусів так і до окремих відділів державної реєстрації актів цивільного стану.
На Рівненщині заяви для апостилювання документів приймають усі відділи ДРАЦС.

"Упродовж  І кварталу цього року послугою з проставлення апостиля на документах, через відділи ДРАЦС Рівненської області скористалися 483 громадян. Найчастіше громадяни звертаються за послугою у Рівненський міськрайонний відділ ДРАЦС Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Львів). Саме працівниками цього відділу впродовж трьох місяців було прийнято 171 пакет документів", - Оксана Сальчук, заступник начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Львів) у Рівненській області.
Які документи необхідно подати для проставляння апостилю?
В першу чергу це оригінал документа, на якому проставляється апостиль, чи його копія, засвідчена в установленому порядку; документ про оплату послуги з проставлення апостиля (або документ, що підтверджує право заявника на звільнення від сплати).
Зауважимо, що апостиль не проставляється на оригіналах паспортних документів, військових квитків, трудових книжок, дозволів на носіння зброї, свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів (технічних паспортів), посвідчень особи; оригіналах, копіях (фотокопіях) нормативно-правових актів, роз’яснень та правових висновків щодо їх застосування, документах, що мають характер листування. Також не можуть бути прийняті на території України для проставлення апостиля оригінали офіційних документів, виданих установами колишніх союзних республік у складі СРСР. Апостиль може бути проставлено на копіях (фотокопіях) або копіях (фотокопіях) з перекладом цих документів, засвідчених у встановленому порядку на території України (документ буде апостильований, як нотаріальний).

Мої відео