Ukraine People

За процесуального керівництва спец прокуратури у Черкасах перекрито канал перероблення та збуту вогнепальної зброї

За процесуального керівництва спец прокуратури у Черкасах перекрито канал перероблення та збуту вогнепальної зброї
399000 ПЕРЕГЛЯДІВ

   25.05.2021 за процесуального керівництва Черкаської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону задокументовано факт незаконного збуту лейтенантом НГУ переробленої вогнепальної зброї.

   Установлено, що вказаний офіцер, будучи начальником озброєння технічної частини однієї з військових частин Національної Гвардії України, дислокованої у м. Черкаси, 30.04.2021 збув без передбаченого законом дозволу громадянину, який діяв під контролем правоохоронних органів, за 5 000 грн. пістолет «BLOW» моделі «TR-92», калібру 9 мм Р.А., промислового виробництва «Zira Silah» (Туреччина). При цьому в конструкцію пістолета саморобним способом внесені зміни, а саме - видалено захисний елемент в каналі ствола.

   Згідно із висновком експерта від 14.05.2021 №КСЕ-19/124-21/6030 даний пістолет є гладкоствольною вогнепальною зброєю.

   18.05.2021 лейтенанту НГУ на вимогу останнього, передано першу частину грошових коштів у сумі 7 500 грн. за придбання ще 3 (трьох) перероблених пістолетів.

   25.05.2021 задокументовано повторний факт збуту правопорушником зброї. Після збуту 3-х пістолетів та одержання другої частини грошових коштів у сумі 7 500 грн., торговця зброєю в погонах затримано на місці вчинення кримінального правопорушення.

   Затримання відбулось слідчими Третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Черкасах) ТУ ДБР у місті Києві за оперативного супроводу відділу захисту національної державності УСБУ в Черкаській області.

   Зброю та грошові кошти в затриманого вилучено.

   Під час санкціонованого судом обшуку, в автомобілі підозрюваного виявлено 4 пістолети марки «BLOW», а у його домоволодінні - понад 100 бойових набоїв різного калібру, ще один пістолет та 8 магазинів, а також обладнання для внесення змін до конструкції зброї.

  Затриманому офіцеру повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 1 ст. 263-1, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Наразі готується клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Черкаська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері ,Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,затримано,зброя,перероблена,продаж ,пістолети,набої,НГУ,лейтенант НГУ
Мої відео