Ukraine People

Заочно повідомлено про підозру представнику НЗФ РФ, який воював проти ЗСУ в районі селища Бетманове Ясинуватського району

Заочно повідомлено про підозру представнику НЗФ РФ, який воював проти ЗСУ в районі селища Бетманове Ясинуватського району
368567 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури представнику НЗФ РФ заочно повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у не передбачених законом збройних формуваннях, терористичній організації та порушенні законів і звичаїв війни, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 438 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що з весни 2014 року 54-річний мешканець Покровського району перебуває у складі незаконного збройного формування та бере участь у здійсненні збройного опору військовослужбовцям Збройних Сил України в районі населених пунктів Донецьк, Пантелеймонівка та Бетманове Ясинуватського району.

Зокрема, у січні 2015 року підозрюваний здійснював відеозйомку поранених військовослужбовців ЗСУ, які потрапили до полону НЗФ в районі с. Бетманове Ясинуватського району та, порушуючи закони та звичаї війни, не надав останнім медичну допомогу.

Досудове розслідування здійснюється співробітниками ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Мої відео