Ukraine People

На Одещині військовослужбовця 59-ї ОМБр судитимуть за вбивство

На Одещині військовослужбовця 59-ї ОМБр судитимуть за вбивство
399842 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері, до суду направлено обвинувальний акт стосовно колишнього військовослужбовця 59-ї окремої мотопіхотної бригади за фактами умисного вбивства та примушування свідка до давання завідомо неправдивих показань (ч. 1 ст. 115, ст. 386 КК України).

За даними слідства, 15.01.2021, під час розпивання спиртних напоїв у приміщенні казарми, між військовослужбовцями батальйону сталася бійка,
в ході якої один із них побив свого співслужбовця.

За декілька днів, 18.01.2021, від отриманих тілесних ушкоджень постраждалий помер в реанімаційному відділенні Військово-медичного клінічного центру Південного регіону.

Підозрюваний, шляхом тиску та погроз двом іншим військовослужбовцям, які стали очевидцями події, намагався приховати злочин й інсценувати його обставини як нещасний випадок.

Однак завдяки професіоналізму слідчих і прокурорів, обвинуваченому не вдалося ввести слідство в оману, і військовослужбовці надали правдиві свідчення.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали співробітники Подільського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: військовослужбовець,Одеська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері,вбивство,обвинувальний акт,приховування злочину
Мої відео