Ukraine People

За поданням Вінницької спецпрокуратури судитимуть військовослужбовця за вбивство

За поданням Вінницької спецпрокуратури судитимуть військовослужбовця за вбивство
283818 ПЕРЕГЛЯДІВ

   За процесуального керівництва Вінницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням військовослужбовця у вчиненні умисного тяжкого кримінального правопорушення проти життя особи.

   Установлено, що молодший сержант однієї з військових частин ЗСУ, розташованій у м. Вінниця, 30.12.2020, перебуваючи в позаслужбовий час у стані алкогольного сп’яніння, під час сварки декілька разів вдарив ножем знайомого. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий помер у кареті швидкої медичної допомоги.

   Зловмисника затримано правоохоронцями. До військовослужбовця застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави.

   14.06.2021 Вінницькою спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Центрального регіону обвинувальний акт щодо обвинуваченого скеровано до суду для розгляду по суті.

   Відповідно до ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України, за нанесення потерпілому умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого, обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Вінницька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,спеціалізована прокуратура,скеровано до суду,обвинувальний акт, ЗСУ,вбивство,покарання,суд
Мої відео