Ukraine People

Затримано старшину роти під час продажу військового майна: Київська спецпрокуратура

Затримано старшину роти під час продажу військового майна: Київська спецпрокуратура
202464 ПЕРЕГЛЯДІВ

   За процесуального керівництва Київської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону задокументовано факт заволодіння військовим майном старшиною роти МТЗ однієї з військових частин, дислокованої на Київщині.

   Установлено, що вказаний військовослужбовець, зловживаючи службовим становищем, з метою власної наживи викрав та привласнив військове майно на суму 43 800 грн. з метою його подальшого продажу.

   30.06.2021 після одержання грошових коштів у розмірі 18400 грн за продаж частини викраденого військового майна, зловмисника затримано за процесуального керівництва Київської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері слідчими 1 слідчого відділу (з дислокацією у м. Києві) ТУ ДБР, розташованого у місті Києві, за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки СБУ.



   На даний час тривають невідкладні слідчі (розшукові) дії, у тому числі санкціоновані судом обшуки у військовій частині та у помешканні затриманого.

   Санкція ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України передбачає зловмиснику покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,Київська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,спецпрокуратура,затримано,військовослужбовець,викрав,військове містечко,заволодіння,обшуки,викрито
Мої відео