Ukraine People

Вирок за хабар: до 3 років позбавлення волі засуджено посадову особу відділу державної виконавчої служби у Кривому Розі

Вирок за хабар: до 3 років позбавлення волі засуджено посадову особу відділу державної виконавчої служби у Кривому Розі
168156 ПЕРЕГЛЯДІВ

За підтримання публічного обвинувачення Криворізької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері, Дзержинський районний суд
м. Кривого Рогу визнав старшого державного виконавця відділу державної виконавчої служби у м. Кривому Розі винним у проханні та одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе, за вчинення в інтересах того, хто надає дії з використанням наданої влади та службового становища (ч. 1 ст. 368 КК України) та призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади строком на 3 роки.

У суді доведено, що вказаний посадовець, у березні 2018 року, перебуваючи у власному службовому кабінеті, за допомогу у «вирішенні питання» щодо видалення з Єдиного реєстру боржників відомостей про стягнення з громадянина грошових коштів у сумі 73 тис. грн запропонував йому надати неправомірну вигоду в сумі 30-35 тис. гривень.

За декілька днів, під час одержання частини хабаря в сумі 5200 гривень, протиправну діяльність державного виконавця зупинили правоохоронці.

У судовому засіданні обвинувачений не визнав свої вини в інкримінованому йому злочині.

Теги: Криворізька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері ,вирок ,неправомірна вигода,державний виконавець,Кривий Ріг
Мої відео