Ukraine People

У Міносвіти дали роз`яснення щодо завершення навчального року та підсумкового оцінювання

У Міносвіти дали роз`яснення щодо завершення навчального року та підсумкового оцінювання
232201 ПЕРЕГЛЯДІВ

В умовах дистанційного навчання педагогічні ради шкіл можуть самостійно визначати деталі освітнього процесу і завершення навчального року, а підсумкове оцінювання може здійснюватися віддалено. Про це йдеться у листі-роз’ясненні МОН, що оприлюднений на офіційному сайті Міністерства освіта і науки.

Незважаючи на невизначеність термінів карантину, школам потрібно готуватися до завершення навчального року. У Міносвіти наполягають: оформлення свідоцтв про здобуття базової середньої освіти, свідоцтв досягнень, табелів навчальних досягнень учнів має бути завершено не пізніше 15 червня 2020 року. Керівники шкіл мають затвердити графіки видачі свідоцтв про здобуття базової середньої освіти випускникам 9-х класів, враховуючи протиепідеміологічні вимоги.

Учням 1-8-х та 10-х класів, які не планують навчатися в іншому закладі освіти, копії відповідних документів надіслати електронною поштою або в інший спосіб, а оригінал документа вручити у вересні нового навчального року 2020-2021.

До речі, Міністерство рекомендує під час календарно-тематичного планування на новий навчальний рік збільшити час на узагальнення та закріплення матеріалу за попередній рік. Та провести на початку нового навчального року у 2-11-х класах вхідне оцінювання рівня знань за 2019-2020 н. р.

Щодо підсумкового оцінювання, воно може здійснюватися віддалено, із використанням цифрових технологій.

«Підсумкова оцінка за семестр виставляється з урахуванням результатів поточного, тематичного оцінювання, оцінювання різних видів мовленнєвої діяльності, отриманих учнями під час дистанційного навчання та до його початку, — пояснюють у листі фахівці МОН. — Учні, які не мають результатів поточного оцінювання з об`єктивних причин, можуть бути оцінені за результатами семестрової контрольної роботи».

А графік проведення підсумкових контрольних робіт за другий семестр має бути гнучким та тривати не довше двох тижнів.

У 2019-2020 навчальному році Міносвіти не рекомендує проводити останні дзвоники та випускні вечори, аби запобігти поширенню коронавірусної хвороби.

Мої відео