Ukraine People

Велосипедисти з декількох регіонів України змагалися у дніпровському парку «Зелений гай»

Велосипедисти з декількох регіонів України змагалися  у дніпровському парку «Зелений гай»
174292 ПЕРЕГЛЯДІВ

12 км бездоріжжя, снігу та бруду. Більше 500 спортсменів, професіоналів та аматорів, чоловіків та жінок різного віку з 5 областей України завітали до Дніпра, аби взяти участь в незвичайній гонці — зимовому велокросі.

Сісти на велосипед, щоб змагатися взимку, спортсменів спонукають різні причини: хтось прийшов за медалями та нагородами, а когось приваблюють гарячі напої.

«Більше за все в міжсезонні приємно побачити друзів, яких не бачив із кінця минулого сезону, разом зустріти початок весни», — каже учасник змагань з Дніпра Ігор Окостєлов.

Організатори мали на меті не тільки перевірити форму спортсменів, а й продумати подальші дії щодо облаштування місцевого парку «Зелений гай» трасою для велосипедистів.

«Наразі ми працюємо спільно з керівництвом парка. Прорубаємо трасу, і вже зараз є її ескіз. У майбутньому ми плануємо тут проводити аматорські кубки України. Мріємо, що створений об'єкт стане справжньою пам’яткою нашого міста. Трасу треба протестувати. І гонщики погодилися приїхати та перевірити її. Під час змагань зрозуміти недоліки, де і що треба виправити. Це спільна робота і гонщиків, і тих, хто будує трасу», — пояснює організатор змагань Дмитро Проша.

Для змагань організатори використовували власну програму підрахунку людей на трасі, ідентичну тій, що використовується на Олімпіаді.

«У нас є комп'ютер та реєстраційні номери учасників. Коли ті проходять коло — одразу йде відмітка. Цифра відбивається, а програма самостійно стежить за результатами гонщиків», — каже організатор змагань Дмитро Проша.

Павло Сирих не перший рік займається велокросом та бере участь в аматорських змаганнях. Чоловік зізнається, траса дійсно важка, тому, каже, битися за медалі — не збирається.

«Це не так вже все й легко, як здається збоку. Глядачі можуть подумати: що складного в тому, щоб просто їхати на велосипеді? Насправді, це дуже важко — рухатися зі швидкістю 30 км/год, 4-5 кіл, по повній викладатися, щоб посісти якомога вищу сходинку. Траса слизька та брудна. Може трапитися що завгодно. Можна впасти та вдаритися», - зізнається учасник змагань із Нікополя Павло Сирих.

Переможцем в категорії MTB до 30 років серед чоловіків став Владислав Поповка.

«Зараз велосипедисти всі знаходяться в міжсезонні, і такі аматорські старти проходять в якості тренування, тобто, можна подивитися, в якій формі ти підходиш до сезону», — каже Владислав.

Змагалися спортсмени впродовж декількох годин. По завершенні на всіх учасників чекали неформальне спілкування та посиденьки біля вогнища.

Мої відео