Ukraine People

Що робити мешканцям Дніпропетровщини, які повертаються з-за кордону

Що робити мешканцям Дніпропетровщини, які повертаються з-за кордону
231722 ПЕРЕГЛЯДІВ

Найголовніше - бути свідомими та не наражати на небезпеку інших. Про правильний алгоритм дій розповів директор департаменту охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації Валерій Сердюк.

Майже кожного дня мешканці Дніпропетровщини повертаються з-за кордону, зокрема, з країн, де зафіксовані серйозні спалахи коронавірусу. Дуже важливо не наражати на небезпеку оточуючих. Тому, якщо ви повернулися з інших країн самостійно, необхідно звернутися на телефон «гарячої лінії» – 0 800-500-474. Там допоможуть пройти медичну діагностику та організувати режим самоізоляції. Також обов’язково треба повідомити про приїзд свого сімейного лікаря.

Тих, кого привозять з Києва в область централізованими групами, зустрічатимуть бригади медиків у захисних костюмах. Людей перевіряють на наявність симптомів грипу, вимірюють температуру та роблять експрес-тест на COVID-19. У разі потреби — відправлять до госпітальної бази на обстеження. Якщо симптомів захворювання немає, вони протягом двох тижнів перебуватимуть удома на самоізоляції. Повернувшись додому, мають стати на облік сімейного лікаря.

«Вкрай важливо дотримуватися режиму самоізоляції. Обов’язково стежити за своїм самопочуттям і про будь-яке погіршення стану — інформувати сімейного лікаря або викликати екстрені служби допомоги», — зазначив директор департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Валерій Сердюк.

Мої відео